Weekers en zijn spreekwoordenboek

Weekers heeft natuurlijk wel wat beters te doen dan Kamerleden voorlichten, bijvoorbeeld het doorlezen van zijn spreekwoordenboek. Dat is althans de impressie na een interview in EenVandaag van gisteren. Spreekwoorden, gezegdes etcetera zijn vetgedrukt:

Elke dag dat ze blijven zwijgen kost hen 2500 euro.
Het doel daarvan is informatie boven tafel te krijgen. En wat we nu doen is de notoire inlichtingenweigeraars, kan je ze noemen, via kort geding aan te pakken.
Om te laten zien dat de fiscus een lange adem heeft en olifantengeheugen. En dat de fiscus niet opgeeft.
Als mensen niks opgeven, de fiscus komt erachter hebben ze een boete van 300% boven op 12 jaar naheffing. Nou eh, tel uit je winst. Ik denk dat je dan toch kan spreken van een hele zware pijp roken.
Uiteindelijk gaat het erom, wat het zwaarst is, dat moet het zwaarst wegen. En hier is de balans zo uitgeslagen, dit is echt, dit is zodanig zwaar, als we daarmee fiscale criminaliteit kunnen opsporen, dan moet dat maar.
Nee het is niet om schrik aan te jagen. Het is om te zorgen dat mensen betalen wat aan de schatkust verschuldigd is. Het valt niet uit te leggen aan de goedwillende belastingplichtige, die netjes opgeven wat ze inkomen hebben, die netjes opgeven wat ze aan vermogen hebben. Daar over ook belasting betalen. Ik vind dat het onze dure plicht is hen ook te laten zien dat de mensen die zwijgen over inkomsten, mensen die zwart geld ergens hebben staan, dat we die ook pakken.

Er is in geknipt en geplakt, maar ik denk niet dat de rest van het interview wel normaal spraakgebruik bevatte.

sitestat